Moje Lowcarb variace na výborný oběd z květáku. A když zaměníte palouček(lučinu) za bryndzu, budete mít skvělou verzi na lc halušky Květušky.
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
3 stroužky |
3 stroužky |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Květák obereme na růžičky a uvaříme nebo uděláme na páře na skus. Mezitím si slaninu na kostičky oprančíme a přihodíme ke slanině cibuli na kostičky. Opekame do zlatova. Ke konci přidáme česnek a květák. Promícháme a přidáme palouček Nebo lučinu a necháme rozpustit.
Když místo paloučku dáte bryndzu a zelí, budete mít Květušky.
Makronutrienty
22%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 514 kJ | 1 592 kJ |
Kalorická hodnota | 123 kcal | 381 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,12 g
1,97 g |
12,8 g
6,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,412 SVJ | 1,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
4,79 g |
32,4 g
14,8 g |
Bílkoviny | 4,38 g | 13,6 g |
Sůl | 0,479 g | 1,48 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů