Lehoučký a jemný lowcarb dort, pochutnají si všichni, potěší i oko.
Další nápady a inspirace můžete čerpat zde:
https://www.instagram.com/p/CcTGZ4ZrAPq/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
125 g |
125 g |
20 g |
20 g |
80 g |
80 g |
Krém | |
400 g |
400 g |
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
10 g |
10 g |
Na ozdobu | |
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Máslo si rozehřejeme a vmícháme do mouky, vznikne takový "píseček", který vytlačíme do formy, pečeme na 180 stupňů do zezlatnutí.
-
Krém vyšleháme do pevného krému, dochutíme vanilkou a sirupem.
-
Na vychladlý korpus nalijeme půlku krému, proložíme jahodami a nalijeme druhou půlku. Ozdobíme ovocem a necháme řádně zatuhnout v lednici.
Pozn. Dort je opravdu smetanový a jemný, takže kdo chce pevnější konzistenci, přidá želatinu.
Makronutrienty
16%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 360 kJ | 1 684 kJ |
Kalorická hodnota | 325 kcal | 403 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,9 g
3,12 g |
8,55 g
3,87 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,69 SVJ | 0,855 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,8 g
14 g |
39,4 g
17,3 g |
Bílkoviny | 4,48 g | 5,55 g |
Sůl | 0,065 g | 0,081 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů