Na záhoně se nám urodil krásný hrášek, děti si ho spoustu vyloupaly, ale pořád ho bylo dost. Proto jsem se rozhodla v parném dni udělat lehký oběd. Je to rychlé a lehké jídlo, které zvládne každý a určitě si na něm i pochutná. :)
- 29m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těstoviny | |
---|---|
250 g |
250 g |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale.
Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.
-
V pánvi rozpalte asi dvě lžíce oleje a orestujte cibuli, když začne zlátnou, přidejte nastrouhanou kedlubnu. Společně restujte, dokud se neodpaří voda z kedlubny. Podlijte asi deci vody, kterou jste si odlili z uvařených špaget. Opět nechte odpařit a přilejte smetanu. Osolte, opepřte, přidejte hrášek a nechte prohřát.
-
Přidejte nasekanou, čerstvou bazalku a prolisovaný česnek, zamíchejte. Do pánve přidejte uvařené špagety a nastrouhaný sýr. Důkladně promíchejte, sýr se rozpustí a těstoviny obalí.
Servírujte do hlubokého talíře s lístkem čerstvé bazalky.
Makronutrienty
59%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 097 kJ | 2 447 kJ |
Kalorická hodnota | 262 kcal | 585 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,3 g
3,13 g |
65,3 g
6,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,93 SVJ | 6,53 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
5,36 g |
26,6 g
12 g |
Bílkoviny | 8,77 g | 19,6 g |
Sůl | 1,1 g | 2,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů