SMETANOVÉ ŘEZY S VŮNÍ SKOŘICE
A k víkendu neodmyslitelně patří i takové to trochu svátečnější pečení. "Mustr" jsem si vzala v práci od své kolegyně a skvělé cukrářky, ale jak už to tak u mě bývá, původní recept jsem si tak trošku přetvořila "k obrazu svému" a nakonec je z toho vlastně takový hóóódně vzdálený bratranec toho původního...
- 35m
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 10 kusů |
cukr moučka | 160 g |
hrubá mouka pšeničná | 260 g |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 500 ml |
ztužovač šlehačky | 20 g |
zakysaná smetana | 400 g |
puding bez vaření, kokos | 1 kus |
cukr moučka | 2 lžíce |
povidla švestková | 250 g |
skořice mletá | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, poté už jen vařečkou vmícháme mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Pečeme dva pláty!!! Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem (rozměr 38x25cm) a pečeme 12 minut na 190 stupňů. Mírně vychladlý překlopíme a stáhneme papír.
-
Jeden plát uložíme zpět na plech, potřeme švestkovými povidly (asi 250g) a částí smetanového krému (asi 2/3), zakryjeme druhým plátem a potřeme zbytkem smetanového krému. Navrch hojně posypeme mletou skořicí a dáme zatuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
-
V jedné míse vyšleháme zakysanku s moučkovým cukrem a pudinkovým práškem (nic nevaříme!!!), v druhé míse vyšleháme smetanu se ztužovačem a poté obě směsi lehce spojíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů