A k víkendu neodmyslitelně patří i takové to trochu svátečnější pečení. "Mustr" jsem si vzala v práci od své kolegyně a skvělé cukrářky, ale jak už to tak u mě bývá, původní recept jsem si tak trošku přetvořila "k obrazu svému" a nakonec je z toho vlastně takový hóóódně vzdálený bratranec toho původního...
- 35m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsta - 2 pláty | |
---|---|
10 kusů |
10 kusů |
160 g |
160 g |
260 g |
260 g |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
500 ml |
500 ml |
20 g |
20 g |
400 g |
400 g |
1 kokosový pudink bez vaření Olé od Dr.Oetkera 1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
Ještě | |
250 g |
250 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, poté už jen vařečkou vmícháme mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Pečeme dva pláty!!! Těsto natřeme na plech vyložený pečícím papírem (rozměr 38x25cm) a pečeme 12 minut na 190 stupňů. Mírně vychladlý překlopíme a stáhneme papír.
-
Jeden plát uložíme zpět na plech, potřeme švestkovými povidly (asi 250g) a částí smetanového krému (asi 2/3), zakryjeme druhým plátem a potřeme zbytkem smetanového krému. Navrch hojně posypeme mletou skořicí a dáme zatuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
-
V jedné míse vyšleháme zakysanku s moučkovým cukrem a pudinkovým práškem (nic nevaříme!!!), v druhé míse vyšleháme smetanu se ztužovačem a poté obě směsi lehce spojíme.
Makronutrienty
54%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 187 kJ | 1 103 kJ |
Kalorická hodnota | 284 kcal | 264 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
27,1 g
12,6 g |
25,2 g
11,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,71 SVJ | 2,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,1 g
7,28 g |
15,9 g
6,76 g |
Bílkoviny | 5,85 g | 5,43 g |
Sůl | 0,178 g | 0,166 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů