Smetanové dortíčky s malinami

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Smetanové dortíčky s malinami

Postup přípravy

  1. Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme šlehačem asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej, po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh z bílků. Nalijeme na hluboký plech vystlaný pečícím papírem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 15-18 minut.

  2. Upečený korpus necháme vychladnout. Potom formičkou vykrájíme kolečka. Každé kolečko prořízneme a naplníme smetanovým krémem. Povrch krému poklademe rozkrojenými malinami a přiklopíme vrchní částí kolečka. Na povrch naneseme krém a dozdobíme malinami, případně čokoládou.

  3. Příprava krému:

    Obě šlehačky ušleháme, přišleháme tvaroh, smetanu a cukr. Oba sáčky ztužovače nasypeme do misky a přidáme 100 ml vody (je to méně vody než je uvedeno na obou sáčcích celkem) . Ztužovače s vodou metličkou rychle promícháme a přidáme pár lžic krému a prošleháme. Hned obsah misky nalijeme do smetanového krému a vše smícháme.

    Dortíky necháme ztuhnout alespoň 2 hodiny v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte