SMETANOVÁ HŘÍBKOVÁ OMÁČKA s KUŘECÍMI MEDAILONKY a SLANINOVÝMI FAZOLKAMI

SMETANOVÁ HŘÍBKOVÁ OMÁČKA s KUŘECÍMI MEDAILONKY a SLANINOVÝMI FAZOLKAMI

Luxusní lowcarb oběd, s čerstvými hříbky a fazolkami...mňam!

Parádní jídlo od Lucky Valchové, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Kuřecí prso nakrájíme na menší medailonky a okořeníme na přirodno (sůl, pepř). Na širší pánvi na olivovém oleji osmahneme kuřecí medailonky z obou stran a vyndáme z pánve.

  2. Do pánve dáme máslo a na mírném plameni ho necháme rozpustit, přidáme pokrájene hříbky a pomalu je restujeme do měkka, přibližně 5 minut, dokud nepovolí a lehce zezlátnou.

    ????Přidame do pánve najemno nasekaný česnek, lehce zaprášíme tymiánem, osolíme a opepříme, a ještě restujeme dalších pár minut.

  3. Pak přilijeme víno, necháme odpařit, poté přilijeme vývar, pokud máme a dál restujeme, dokud se tekutina opět neodpaří a zbylá šťáva bude opět hustější.

  4. Vlijeme smetanu, krátce povaříme - pozor, ne zprudka, mohla by se srazit. Jakmile omáčka trochu zhoustne, vmícháme nastrouhaný parmezán, vložíme zpět kuřecí medailonky, a vše spolu promícháváme než se parmazán rozpustí. Do omáčky můžeme na závěr vmíchat trošku nasekané petrželkové natě.

    Paralelně během vaření omáčky na druhé pánvi osmahneme šalotku, přidáme slaninu a orestujeme, nakonec to samé s fazolkami, dochutíme.

  5. ➡️ Pokud nebudete dávat vývar, snižte pak množství parmazánu, jinak bude omáčka až moc hustá.

    ➡️ Samozřejmě omáčkou můžeme přelít i jakýkoliv jiný plátek masa.

    ➡️ Omáčka je moc dobrá i ze žampiónů a skvěle se hodí ke grusetkám.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte