SMETANOVÁ ČOČKA
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka zelená | 500 g |
voda | 1 000 ml |
oregano, dobromysl čerstvá | 2 lžíce |
cibule | 1 kus |
ovesné vločky jemné | 50 g |
voda | 450 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Půl kila zelené čočky dobře propláchneme, zalijeme dvojnásobkem objemu vody, přidáme dvě hrsti oregana a dvě hrsti pokrájené naťové cibulky (nebo jednu cibuli) a 20 minut vaříme.
-
Uvařenou čočku zjemníme cca půl litrem ovesné smetany (50g ovesných vloček rozmixujeme s 450ml horké vody), osolíme a opepříme. Podáváme třeba s pečenou cuketou
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů