- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, opepříme, vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev a bez tuku zprudka opékáme asi 3 minuty.
-
Postupně přidáváme na drobno nakrájenou zeleninu v tomto pořadí: cibuli, mrkev, zelí, papriku a pórek. Po přidání každého druhu zeleniny počkáme, až se směs začne prudce opékat, aby se směs neochladila. Pustila by pak moc vody. Pak teprve přidáme další zeleninu.
-
Nakonec přidáme na plátky nakrájené vařené brambory. Celou směs opékáme při vysoké teplotě dozlatova.
Tip
Na toto jídlo můžeme použít různé druhy zeleniny a hodí se např. ke zpracování zbylých vařených brambor.
Makronutrienty
46%
45%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 321 kJ | 1 358 kJ |
Kalorická hodnota | 76,7 kcal | 324 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,9 g
1,06 g |
33,4 g
4,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,79 SVJ | 3,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,63 g
3,75 g |
6,9 g
15,9 g |
Bílkoviny | 7,69 g | 32,5 g |
Sůl | 0,784 g | 3,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů