Výborná lowcarb úprava oblíbeného "smažáku".
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 100 g |
100 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
Batáty | |
200 g |
200 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Nakrájím nadrobno camembert(hermelín) a 2 plátky šunky, přidám 1 vejce a promíchám. Zapékací misku(kokotku)vystříknu olejem, vysypu lahůdkovým droždím, dám směs a jemně posypu droždím. Peču v HF na 180°C 10minut, nechám trochu vychladnout a vyndám z misky.
-
Batát nakrájím na slabé plátky a v misce stříknu olejem, osolím a okořením podle chuti. Naskládám do misky a v HF peču na 180°C/ 10-15´
Makronutrienty
39%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 640 kJ | 2 487 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 594 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,9 g
2,2 g |
42,4 g
8,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,09 SVJ | 4,24 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,15 g
0,599 g |
31,6 g
2,33 g |
Bílkoviny | 9,25 g | 35,9 g |
Sůl | 1,24 g | 4,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů