SMAŽENÁ RÝŽE S KUŘECÍM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

SMAŽENÁ RÝŽE S KUŘECÍM MASEM

Veskrze nemám moc ráda ostrá a kořeněná jídla, takže většinou nevařím žádné ztřeštěné "hubopaly". Dalším důvodem je i to, že je Kuba přeci jen ještě dítě, takže si tatínek v případě potřeby musí jídlo "přibrousit" na talíři. Některé pokrmy však stačí pozvednout mletým chilli nebo chilli pastou, aby získaly pikantní nádech, jako třeba dnes...

Postup přípravy

  1. V pánvi na oleji zprudka orestujeme maso a odložíme stranou. Poté přidáme kapku oleje, do pánve vlijeme vejce, zakápneme sojovou omáčkou, zamícháme a klasicky osmažíme, jako míchaná vejce, jen je tentokrát uděláme trošku sušší.

  2. Odložíme k masu, opět přidáme kapku oleje, kurkumu a sambal oelek, poté vsypeme mrkev a promícháme. Orestujeme dozlatova, pak zalijeme asi 2 lžícemi vody, zakryjeme pokličkou a necháme maličko změknout, mrkev by měla zůstat tzv. "na skus".

  3. Poté přidáme rýži, důkladně promícháme, přidáme maso a vejce, dochutíme sojovou omáčkou, případně dosolíme. Při servírování dozdobíme jarní cibulkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte