Smažená "rýže"- LC
Květák, jako smažená rýže je lehké a moc dobré nízkosacharidové jídlo, hodící se jako oběd, večeře i svačina.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka | 200 g |
mrkev | 1 kus |
okurka | 0,5 kusu |
vajíčka | 6 kusů |
sůl | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Vařený květák nakrájíme na drobno, mrkev, šunku i okurku též.
-
Rozšlehaná vejce osmažíme do zlatova na másle, osolíme, přidáme šunku, mrkev a pokrájený květák. Restujeme asi 5 minut, pak přidáme okurku.. Dozdobíme čerstvou cibulkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů