Smažená játra v parmazánové krustě

Hela De

Moje kamarádka, dáma v letech, znala kdysi šéfkuchaře ve svrateckém Mánesu. Měl hodně specialit a jedna z těch vyhlášených byla právě smažená kuřecí játra v trojobalu. Trojobal jsem pro low-carb verzi nahradila parmazánovou krustou. Mňam. S originálem si rozhodně nezadala! Určitě vyzkoušejte:)

Smažená játra v parmazánové krustě

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
játra kuřecí 360 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
sýr parmazánového typu, strouhaný 80 g
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička
vepřové sádlo 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Vajíčko rozšleháme s pepřem. Játra očistíme, obalíme ve vajíčku a pak ve strouhaném parmazánu.

  2. Na pánvi rozpálíme sídlo a na něm osmahneme jatýrka. Nakonec osolíme. Podáváme se zeleninkou :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů