Smažená játra v parmazánové krustě
Moje kamarádka, dáma v letech, znala kdysi šéfkuchaře ve svrateckém Mánesu. Měl hodně specialit a jedna z těch vyhlášených byla právě smažená kuřecí játra v trojobalu. Trojobal jsem pro low-carb verzi nahradila parmazánovou krustou. Mňam. S originálem si rozhodně nezadala! Určitě vyzkoušejte:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
játra kuřecí | 360 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 80 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
vepřové sádlo | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Vajíčko rozšleháme s pepřem. Játra očistíme, obalíme ve vajíčku a pak ve strouhaném parmazánu.
-
Na pánvi rozpálíme sídlo a na něm osmahneme jatýrka. Nakonec osolíme. Podáváme se zeleninkou :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů