"Smažák" z květáku s mozzarellou

Dáša

"Smažák" z květáku s mozzarellou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
sůl 1 špetka
česnek sušený / granulovaný 1 lžička
libeček sušený drhnutý 2 lžičky
vejce slepičí střední, m 2 kusy
mozarella uzená, měkký sýr 150 g

Postup přípravy

  1. Květák rozeberte na růžičky a nasekejte nadrobno, opravdu nadrobno. Dejte na 10 minut do mikrovlnky. Nechte vychladnout. Květák osolte, přidejte česnek, libeček, třetinu mozzarelly a promíchejte. Vejce vyšlehejte vidličkou a vlijte na květák. Důkladně promíchejte. Květákovou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Upěchujte. Pečte na 180 asi 20 až 25 minut. Vytáhněte z trouby. Polovinu "placky" posypte zbylou mozzarellou, přikryjte druhou polovinou placky a dejte ještě na asi 5 minut do trouby. Na tento recept kupte strouhanou mozzarellu. Jím s bramborem a okurkovým salátem (okurka, sůl, pepř a kefír).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů