"Smažák" z květáku s mozzarellou
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
libeček sušený drhnutý | 2 lžičky |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
mozarella uzená, měkký sýr | 150 g |
Postup přípravy
-
Květák rozeberte na růžičky a nasekejte nadrobno, opravdu nadrobno. Dejte na 10 minut do mikrovlnky. Nechte vychladnout. Květák osolte, přidejte česnek, libeček, třetinu mozzarelly a promíchejte. Vejce vyšlehejte vidličkou a vlijte na květák. Důkladně promíchejte. Květákovou směs rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem. Upěchujte. Pečte na 180 asi 20 až 25 minut. Vytáhněte z trouby. Polovinu "placky" posypte zbylou mozzarellou, přikryjte druhou polovinou placky a dejte ještě na asi 5 minut do trouby. Na tento recept kupte strouhanou mozzarellu. Jím s bramborem a okurkovým salátem (okurka, sůl, pepř a kefír).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů