Slivkový lekvár pečený
Výborný domáci pečený lekvár zo sliviek.
- 3h
- 10 porcí
- jednoduché
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Pečení
- Polevy, krémy, náplně
- Pomazánky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
švestky | 4 kg |
ocet kvasný lihový | 4 lžíce |
cukr krystal | 0,5 kg |
skořice mletá | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
4 kg sliviek vykostkujem, pomeliem na mlynčeku, priamo do hlbokého pekáča, pridám 4pl octu a kryštálový cukor (ja som dal pol kila) niekto pridáva aj škoricu alebo rum.
-
Potom už len pečiem cca 3-4hodinky. Ja som piekla pri 170°najskor 1,5h a potom pri 200°dalsiu 1hodinku. Horuci lekvar dám do suchých pohárov, dobre zavìčkujem, prevrátim hore dnom a hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů