Slivkový lekvár pečený

MIMA

Výborný domáci pečený lekvár zo sliviek.

Slivkový lekvár pečený

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
švestky 4 kg
ocet kvasný lihový 4 lžíce
cukr krystal 0,5 kg
skořice mletá 2 lžíce

Postup přípravy

  1. 4 kg sliviek vykostkujem, pomeliem na mlynčeku, priamo do hlbokého pekáča, pridám 4pl octu a kryštálový cukor (ja som dal pol kila) niekto pridáva aj škoricu alebo rum.

  2. Potom už len pečiem cca 3-4hodinky. Ja som piekla pri 170°najskor 1,5h a potom pri 200°dalsiu 1hodinku. Horuci lekvar dám do suchých pohárov, dobre zavìčkujem, prevrátim hore dnom a hotovo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů