Slivkové gule s makom
Oblíbené jídlo jako od babičky...v čase švestek ideálně.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Moučníky a dezerty
- Obědy a večeře
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 900 g |
sůl | 1 špetka |
polohrubá mouka | 300 g |
olivový olej | 1 lžíce |
švestky | 24 kusů |
Postup přípravy
-
Tak 900g zemiakov uvarených v šupke na jemno (uvarila som si ich deň vopred) nastrúham, pridám štipku soli, približne 300g polohrubej múky,1pl olivového oleja, vypracujem cesto.
-
Urobím z neho valček, postupne odkrajujem kolieska,najprv utlačím rukou na placku ,do stredu dám odkôstkované slivky uzavriem, urobím guľky, ktoré hneď uvarím v osolenej vode. Maslo rozpustím, guľky posypem mletým makom, práškovým cukrom a prelejem horúcim maslom.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů