Slivkové gule s makom

MIMA

Oblíbené jídlo jako od babičky...v čase švestek ideálně.

Slivkové gule s makom

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 900 g
sůl 1 špetka
polohrubá mouka 300 g
olivový olej 1 lžíce
švestky 24 kusů

Postup přípravy

  1. Tak 900g zemiakov uvarených v šupke na jemno (uvarila som si ich deň vopred) nastrúham, pridám štipku soli, približne 300g polohrubej múky,1pl olivového oleja, vypracujem cesto.

  2. Urobím z neho valček, postupne odkrajujem kolieska,najprv utlačím rukou na placku ,do stredu dám odkôstkované slivky uzavriem, urobím guľky, ktoré hneď uvarím v osolenej vode. Maslo rozpustím, guľky posypem mletým makom, práškovým cukrom a prelejem horúcim maslom.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů