Šlehačkový dort bez mouky

Danula

Šlehačkový dort bez mouky

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krystal 150 g
kakaový prášek, holandské kakao 50 g
sůl 1 špetka
vajíčka 3 kusy
cukr krystal 50 g
sůl 1 špetka
kakaový prášek, holandské kakao 1,5 lžic
smetana ke šlehání, šlehačka 400 g
puding bez vaření, vanilka 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 2 kusy
ztužovač šlehačky 20 g
cukr moučka 1 lžíce

Postup přípravy

  1. V míse vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem do husté bílé pěny, poté vmícháme už jen vařečkou kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, ušlehaný se špetkou soli. Dno dortové formy vyložíme pomaštěným pečícím papírem, vlijeme těsto a pečeme 30 minut na 180 stupňů. Vychladlý korpus překlopíme, stáhneme pečící papír a korpus prořízneme.

  2. Pro moji představu byl ve finále korpus dost nízký, takže jsem se rozhodla upéct ještě jednu vrstvu a zvolila jsem už vyzkoušené těsto na roládu bez mouky, jen jsem na malý plech upekla plát z poloviční dávky a poté ořízla dokulata, takže... Ušleháme tuhý sníh z bílků se špetkou soli, poté po jednom přišleháme žloutky a nakonec vmícháme kakao. vlijeme na malý plech, vystlaný pomaštěným pečícím papírem a pečeme 12 minut na 180 stupňů. Vychladlý překlopíme, stáhneme pečící papír a podle papírové šablony ořízneme dokulata.

  3. Malinová náplň: Vyšleháme podle návodu na sáčku. Smetanová náplň: Vše dotuha vyšlehat. Prokrojené korpusy jsem natřela vždy polovinou malinové a poté polovinou bílé šlehačky. Po obvodu jsem vyskládala kočičí jazýčky, na kterých náš benjaminek "ujíždí" a převázala stuhou, aby neodpadávaly. Ozdobeno šlehačkou a jahodami, které jsem pro lepší trvanlivost máčela v červeném dortovém želé.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů