- 1h
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
1 špetka |
1 špetka |
4 kusy |
4 kusy |
140 g |
140 g |
140 g |
140 g |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Bílky pevně vyšleháme se špetku soli , všleháme cukr a žloutky a zlehka vmícháme mouku. Rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě, předehřáté na 180°C, cca 10-15 min., dokud vršek nezrůžoví, (každý dle své trouby.)
-
Šlehačky vyšleháme, vmícháme mleté ořechy, lze i lehce přisladit.
-
Vychladlý korpus sundáme z plechu, sloupneme pečicí papír a piškotový plát nakrájíme na 6 stejných dílů. Promažeme vždy tři pruhy, které skládáme na sebe, zbytkem náplně začistíme boky a ozdobíme vršek.
-
Dozdobíme jahodami a necháme před krájením cca 30 min. zvláčnět v lednici.
Makronutrienty
51%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 112 kJ | 718 kJ |
Kalorická hodnota | 266 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,4 g
13,4 g |
15,1 g
8,63 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,34 SVJ | 1,51 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,3 g
7,36 g |
11,2 g
4,75 g |
Bílkoviny | 5,49 g | 3,55 g |
Sůl | 0,176 g | 0,114 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů