ŠLEHAČKOVÉ ŠÁTEČKY BEZ KYNUTÍ

Danula

Za týden už mi to "ulejvání" skončí, takže si to musím pořádně vychutnat a maloučko se v té své kuchyni ještě ohřát. A pak zase hurá na zahradu, po dešti se tomu plevelu na záhonech daří víc než všemu ostatnímu...

ŠLEHAČKOVÉ ŠÁTEČKY BEZ KYNUTÍ

Suroviny pro 40 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 250 g
polohrubá mouka 250 g
sůl 1 špetka
cukr krystal 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 2 lžíce
vaječný žloutek 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
máslo čerstvé 250 g
droždí kostka 30 g
tvaroh měkký tučný 375 g
vaječný žloutek 1 kus
rum (originál tuzemský) 2 lžíce
cukr vanilkový 1 lžíce
puding s příchutí vanilky, prášek 3 lžíce
cukr moučka 2 lžíce
rozinky sušené 100 g

Postup přípravy

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem, rozmícháme a hned přidáme smetanu, žloutky, mouku, sůl a změklý tuk. Rozmícháme vařečkou a pak už zpracujeme spíše rukama na vále hladké těsto, případně podle potřeby přidáme mouku.

  2. Ihned rozválíme, rozkrájíme nožem na čtverce, naplníme a zabalíme šátečky. Ihned bez kynutí a potírání pečeme cca 25 minut na 170 stupňů. Horké zastříknu rumem a posypu moučkovým cukrem.

  3. 375g měkkého vaničkového tvarohu, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 1 lžíce vanilkového cukru, 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr dle chuti, balíček rozinek. Vše v misce jen smícháme, nic nevaříme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů