ŠLEHAČKOVÉ ŠÁTEČKY BEZ KYNUTÍ

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

ŠLEHAČKOVÉ ŠÁTEČKY BEZ KYNUTÍ

Za týden už mi to "ulejvání" skončí, takže si to musím pořádně vychutnat a maloučko se v té své kuchyni ještě ohřát. A pak zase hurá na zahradu, po dešti se tomu plevelu na záhonech daří víc než všemu ostatnímu...

Postup přípravy

  1. Do mísy rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem, rozmícháme a hned přidáme smetanu, žloutky, mouku, sůl a změklý tuk. Rozmícháme vařečkou a pak už zpracujeme spíše rukama na vále hladké těsto, případně podle potřeby přidáme mouku.

  2. Ihned rozválíme, rozkrájíme nožem na čtverce, naplníme a zabalíme šátečky. Ihned bez kynutí a potírání pečeme cca 25 minut na 170 stupňů. Horké zastříknu rumem a posypu moučkovým cukrem.

  3. 375g měkkého vaničkového tvarohu, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, 1 lžíce vanilkového cukru, 3 lžíce vanilkového pudinkového prášku, moučkový cukr dle chuti, balíček rozinek.

    Vše v misce jen smícháme, nic nevaříme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte