Pracné, ale na jazyku se jen rozplynou...
- 3h
- 70 kusů
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
700 g |
700 g |
2 kusy |
2 kusy |
500 g |
500 g |
200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
na potření 1 kus |
1 kus |
Náplň | |
2 kusy |
2 kusy |
20 g |
20 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do mikrotenové fólie a necháme nejméně 2 hodiny v lednici odpočinout. Lepší je nechat těsto v lednici přes noc.
-
Ztuhlé těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme do obdélníku širokého 20 – 25 cm a silného 2 mm. Rádýlkem nakrájíme proužky široké 2 – 2,5 cm. Každý proužek navineme šikmo na suchou trubičku (kornoutek)od užšího konce tak, aby se proužky na jedné straně trochu překrývaly.
-
Kornoutky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je na vrchní straně rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 15 min do růžova.
Ještě horké kornoutky sundáme z trubiček a necháme vychladnout na rovné ploše.
-
Šlehačku ušleháme se ztužovači a cukrem. Naplníme kornoutky a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Makronutrienty
42%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 760 kJ | 490 kJ |
Kalorická hodnota | 421 kcal | 117 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
28 g
1,46 g |
7,8 g
0,406 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,8 SVJ | 0,78 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,5 g
19,7 g |
9,04 g
5,48 g |
Bílkoviny | 5,7 g | 1,59 g |
Sůl | 0,058 g | 0,016 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů