Slávky na víně
Super rychlá véča z moře!
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ústřice velká | 1 000 g |
olivový olej | 2 lžíce |
cibule sladká, šalotka | 3 kusy |
česnek stroužky | 4 kusy |
víno bílé jakostní | 300 ml |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
chilli jalapeňos papričky | 10 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo | 100 g |
Postup přípravy
-
Slávky namočte do mísy se studenou vodou, cca na půl hodinky. Pokud najdete nějaký rozbitý nebo otevřený, vyhoďte je. Ostatní očistěte a vodu slijte.
-
Šalotku, chilli papričku i česnek nasekejte nahrubo a zpěňte na oleji v hrnci nebo hlubší pánvi. Zalijte bílým vínem, které vyvařte asi na polovinu jeho obsahu. Přihoďte mušle, nahrubo nasekanou petržel, trochu mořské soli a čerstvě mletý pepř. Promíchejte, přiklopte poklicí a na středním plameni vařte 2,5 minuty.
-
Mušle se krásně otevřou a nasáknou do sebe všechny chuťe z vývaru! Znovu promíchejte, přiklopte ještě na dvě minutky a konec
-
Slávky vyndejte do talíře, ve kterém je chcete servírovat. Ty, které se neotevřou, opět vyhoďte. Do vývaru z mušlí vmíchejte kostičky studeného másla a slávky jím přelijte. Podávejte nejlíp s rozpečenou bagetkou. Dietáři maj smůlu, ale i bez ní je to dokonalost!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů