Slávky na víně

Monovaření

Super rychlá véča z moře!

Slávky na víně

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
ústřice velká 1 000 g
olivový olej 2 lžíce
cibule sladká, šalotka 3 kusy
česnek stroužky 4 kusy
víno bílé jakostní 300 ml
petrželka, petrželová nať 1 hrst
chilli jalapeňos papričky 10 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
máslo 100 g

Postup přípravy

  1. Slávky namočte do mísy se studenou vodou, cca na půl hodinky. Pokud najdete nějaký rozbitý nebo otevřený, vyhoďte je. Ostatní očistěte a vodu slijte.

  2. Šalotku, chilli papričku i česnek nasekejte nahrubo a zpěňte na oleji v hrnci nebo hlubší pánvi. Zalijte bílým vínem, které vyvařte asi na polovinu jeho obsahu. Přihoďte mušle, nahrubo nasekanou petržel, trochu mořské soli a čerstvě mletý pepř. Promíchejte, přiklopte poklicí a na středním plameni vařte 2,5 minuty.

  3. Mušle se krásně otevřou a nasáknou do sebe všechny chuťe z vývaru! Znovu promíchejte, přiklopte ještě na dvě minutky a konec

  4. Slávky vyndejte do talíře, ve kterém je chcete servírovat. Ty, které se neotevřou, opět vyhoďte. Do vývaru z mušlí vmíchejte kostičky studeného másla a slávky jím přelijte. Podávejte nejlíp s rozpečenou bagetkou. Dietáři maj smůlu, ale i bez ní je to dokonalost!

    Slávky vyndejte do talíře, ve kterém je chcete servírovat. Ty, které se neotevřou, opět vyhoďte. Do vývaru z mušlí vmíchejte kostičky studeného másla a slávky jím přelijte. Podávejte nejlíp s rozpečenou bagetkou. Dietáři maj smůlu, ale i bez ní je to dokonalost!

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů