Slávky na víně
Jednoduchý a rychlý recept na mušle - slávky na víně. Přivezli jsme ho z cest po Norsku, od kuchaře z jedné z místních restaurací.
- 25m
- 4 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Předkrmy
- Skandinávská
- Slavnostní tabule
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mušle slávky | 2 000 g |
víno bílé jakostní | 1 hrnek |
máslo čerstvé | 2 lžíce |
česnek | 4 stroužky |
chilli lusky celé | 1 kus |
cibule sladká, šalotka | 2 kusy |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
citrón | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Pokud je potřeba, mušle očistěte kartáčkem. Propláchněte. Mušle mají snahu se zavřít. Pomoci jim můžete jemným stiskem mezi dvěma prsty. Pokud ani na takovou výpomoc slávka nereaguje - nejezte ji.
-
Nasekejte na jemno šalotku, česnek, chilli papričku a sůl. Na středně silný plamen postavte hrnec se silným dnem. Rozehřejte v něm máslo a nechte pár vteřin osmahnout, dokud nezesklovatí a nezezlátnou. Přilejte víno (lze nahradt vývarem), očištěné mušle a zakryjte poklicí. Vařte v páře, dokud se mušle neotevřou - 6 - 8 minutek by mělo stačit. Poté mušle přeberte - ty, které se teplem neotevřely, nejezte, ale vyhoďte. Petrželku nasekejte najemno. Přidejte k mušlím. Promíchejte a dosolte, pokud je potřeba. Dochucovat můžete i kapkou citronové šťávy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů