- 1h
- 14 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto na závin: | |
---|---|
125 g |
125 g |
60 g |
60 g |
30 g |
30 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na kuřecí směs: | |
200 g |
200 g |
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 ml |
200 ml |
150 g |
150 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
na doplnění: | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme směs do závinu. Nakrájíme dvě cibule a zpěníme je na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na cibuli, přidáme dýni hokkaido také nakrájenou na kostičky a vše zalijeme 100-150 ml suchého bílého vína. Dusíme cca10 min než dýně úplně změkne. Nakonec směs zalijeme 33% smetanou, zamícháme a necháme úplně vychladnout.
Než nám směs vychladne, připravíme si těsto ná závin.
V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme 125g mozzarelly. Do rozpuštěné mozzarelly
postupně vmícháme 60g mandlové mouky, 1 vejce, 30g kokosové mouky a nakonec 1PL kokosového oleje. Nakonec těsto propracujeme rukou, aby se pěkně spojily všechny ihgredience. Pak si přendáme těsto na pečící papír, druhým překryjeme a vyválíme si plát na závin.
Nejprve si na těsto naskládáme kuřecí šunku z prsou a doprostřed plátkový sýr.Přidáme připravenou kuřecí směs a opatrně zabalíme. Celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dýňovými semínky.
Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 min do zezlátnutí.
Makronutrienty
15%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 807 kJ | 926 kJ |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 221 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,45 g
1,88 g |
5,11 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,445 SVJ | 0,511 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,1 g
6,08 g |
16,2 g
6,98 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 12,2 g |
Sůl | 0,567 g | 0,651 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů