Slaný závin s náplní z kuřecího masa a dýně Hokkaido

Food by Heart

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Slaný závin s náplní z kuřecího masa a dýně Hokkaido

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme směs do závinu. Nakrájíme dvě cibule a zpěníme je na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a přidáme tymián. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a opečeme na cibuli, přidáme dýni hokkaido také nakrájenou na kostičky a vše zalijeme 100-150 ml suchého bílého vína. Dusíme cca10 min než dýně úplně změkne. Nakonec směs zalijeme 33% smetanou, zamícháme a necháme úplně vychladnout.

    Než nám směs vychladne, připravíme si těsto ná závin.

    V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpustíme 125g mozzarelly. Do rozpuštěné mozzarelly

    postupně vmícháme 60g mandlové mouky, 1 vejce, 30g kokosové mouky a nakonec 1PL kokosového oleje. Nakonec těsto propracujeme rukou, aby se pěkně spojily všechny ihgredience. Pak si přendáme těsto na pečící papír, druhým překryjeme a vyválíme si plát na závin.

    Nejprve si na těsto naskládáme kuřecí šunku z prsou a doprostřed plátkový sýr.Přidáme připravenou kuřecí směs a opatrně zabalíme. Celý povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme dýňovými semínky.

    Pečeme v troubě na 180°C cca 15-20 min do zezlátnutí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte