Slaný štrůdl se špenátem a žampiony - LC

Michal

Slaný štrůdl se špenátem a žampiony - LC

Slaný štrůdl je klasika, která nesmí na silvestrovském stole chybět. Tento je nízkosacharidový (lowcarb) se špenátem a žampiony, ale fantazii se meze nekladou, takže lze udělat jen se šunkou a sýrem nebo použít jinou zeleninu. Ale tenhle špenátový je o stupínek lepší než jen klasika.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme plát – do mixéru natrháme mozzarellu, přidáme 5 vajec, sůl a promixujeme dohladka. Následně přidáme 2 lžíce mandlové mouky a 2 – 3 pulsy opět promixujeme. Tuto směs vylijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů cca 8 minut.

  2. Mezitím si nakrájíme žampiony na slabé plátky a na ghí na pánvi je orestujeme do změknutí. Cibuli nakrájíme na drobno, na ghí necháme zesklovatět a podusíme na ní špenát. Eidam nastrouháme na struhadle na větší nudličky.

  3. Po upečení plát i s papírem přendáme na velké prkénko, já použil vál na těsto. Z plátu opatrně sundáme pečící papír a necháme chvilku vychladnout. Plát potřeme rajčatovým pyré, na to používám silikonovou mašlovačku. Poklademe kvalitní šunkou, následně rozprostřeme špenát, žampiony a posypeme sýrem.

  4. Opatrně zabalíme do štrůdlu a snažíme se, aby spoj byl dole, díky tomu se nám štrůdl v troubě nerozevře.

    Vrátíme do trouby a pečeme opět cca 8 minut na 170 stupňů.

    Nejlepší je ještě teplý, ale i studený je skvělý!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte