Slaný Strouhaný Koláč z Dýně Hokkaido

Hana Štipák

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Slaný Strouhaný Koláč z Dýně Hokkaido

Tento strouhaný koláč z dýně hokkaido vznikl právě v časovém presu, když jsme se chystali do Slovinska. Původně jsem s sebou chtěla na cestu připravit ještě i sladký koláč z ořechových mouk a ostružin. Ostružiny se letos už blíží ke svému konci, ale nakonec na jejich posldní využití nezbyl čas. Konec konců, člověk se při takové cestě v autě moc nehýbe, aby si takový sladký koláček zasloužil, takže to nebyla až taková škoda.

Postup přípravy

  1. Dýni hokkaido jsem přepůlila, odstranila semínka a očistila od slupky. Nastouhala jsem ji na hrubém struhadle. Cibuli společně se slaninou jsem si nakrájela na malé kousky a osmahla na pánvičce. Mezitím co se cibule se slaninou smažila, jsem k dýni v misce přidala vajíčka, sůl, pepř a pořádně všechno promíchala. Po chvilce jsem přidala i nakrájenou jarní cibulku nahrubo. Přidávám ji k ostatním ingrediencím až později, aby se nespálila.

  2. Troubu jsem si rozehřála na 200 stupňů. Jakmile se cibule a slanina osmahla dozlatova, přidala jsem ji ke směsi s dýní. V tuto chvíli můžeš přidat jakékoliv bylinky podle své libosti. Já mám nejradši pažitku a petrželku.

  3. Celou směs nalij do koláčové keramické formy o průměru zhruba 22 cm. Nechej péct 25 – 30 minut. Před koncem přidej pár hoblinek parmezánu a chilli papričky nakrájené nadrobno. Před koncem dám troubu na horní gril, aby se sýr zapekl a koláč krásně naběhl do výšky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte