Slaný pekanový koláč se zeleninou a ovčím sýrem (paleo)

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Slaný pekanový koláč se zeleninou a ovčím sýrem (paleo) Milí Rutináci, dnes mám pro vás super nízkosacharidový slaný koláč, po kterém se budete olizovat

Slaný pekanový koláč se zeleninou a ovčím sýrem (paleo)

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
máslo přepuštěné, ghí 4 lžíce
cuketa 1 kus
pórek 1 kus
špenát, čerstvé listy 125 g
vajíčka 1 kus
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
sýr polotvrdý ovčí 40 g
ořechy pekanové 400 g
soda jedlá 2 lžičky
sůl himálajská jemná 0,5 lžičky
česnek 1 stroužek
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na dno formy jsem vložila pečící papír a snímatelný bok jsem utáhla. Korpus jsem připravila tak, že jsem ořechy rozmixovala v kuchyňském robotu na konzistenci strouhanky. Mleté ořechy jsem smíchala s ostatními ingrediencemi na korpus a nasypala do formy. Směs jsem rovnoměrně rozprostřela a dlaní řádně tlačila k formě tak, aby na bocích vznikl 2cm vysoký okraj.

  2. Následně jsem připravila náplň. Na ghí jsem dozlatova orestovala najemno nasekaný pórek. Když byl pórek hotový, přidala jsem do něj lístky baby špenátu a asi tak minutu jsem jej dusila, aby se spařil a zmenšil svůj objem. Směs jsem sundala z plotny a přidala jsem do ní nahrubo nastrouhanou cuketu (v BIO verzi ji neloupu). Vše smíchám se solí, majoránkou, vejcem a pepřem a naliji do korpusu. Navrch jsem nastrouhala tvrdý ovčí sýr a pekla jsem v na 170°C předehřáté troubě 60 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů