Slaný dýňový koláč
Děkuji Luci Urválkové za vyzkoušení a krásné nafocení :). Je opravdu výborný :) Převzato z pořadu Kluci v akci.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 450 g |
cuketa | 1 kus |
sýr gouda | 100 g |
bílkový sýr (šmakoun) mexico | 200 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
vajíčka | 3 kusy |
sušená rajčata v oleji | 6 kusů |
bazalka čerstvá | 1 hrst |
tymián čerstvý | 2 snítky |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
olej řepkový | 5 lžic |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýni, Šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.
-
Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů