Slaný dýňový koláč

Oli

Děkuji Luci Urválkové za vyzkoušení a krásné nafocení :). Je opravdu výborný :) Převzato z pořadu Kluci v akci.

Slaný dýňový koláč

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 450 g
cuketa 1 kus
sýr gouda 100 g
bílkový sýr (šmakoun) mexico 200 g
česnek stroužky 3 kusy
vajíčka 3 kusy
sušená rajčata v oleji 6 kusů
bazalka čerstvá 1 hrst
tymián čerstvý 2 snítky
petrželka, petrželová nať 1 hrst
olej řepkový 5 lžic
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Dýni, Šmakouna, cuketu a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme jemně nakrájený česnek, pokrájená sušená rajčata, olej z rajčat, vejce, nasekané bylinky, ochutíme pepřem a solí a vše důkladně promícháme.

  2. Směs upěchujeme do koláčové formy, potřeme olejem a pečeme cca 45 minut na 175 °C dozlatova.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů