SLANÝ DORT - LC

Skvělé lowcarb pohoštění či večeře - variace na sekanou. Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)

SLANÝ DORT - LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
krůtí maso mleté 1 kg
vajíčka 4 kusy
dýně 1 kus
mrkev 4 kusy
cibule červená 2 kusy
česnek stroužky 8 kusů
petrželka, petrželová nať 1 hrst
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
chilli mleté - kajenský pepř 1 špetka
brokolice 250 g
zakysaná smetana 2 lžíce
lučina 100 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
mozzarella 100 g
červená paprika 1 kus
vajíčka 1 kus
mrkev 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. VŠE SMÍCHÁME a dáme do dvou různě velkých forem, do kterých sevřete pečící papír; PEČEME na 18O°C podle výšky (4O-6O minut) pozn.: menší korpus jsem měla poměrně vysoký a až po půl hodině pečení jsem zjistila, že se to spíše dusí, než peče - slila jsem tedy šťávu a pekla dál.

  2. 1/4 kg brokolice lehce blanšírované s trochou zakysané smetany tyčákem vyrobit pyré 1 palouček vmíchat do vychladlého pyré sůl, pepř dle chuti

  3. Dohotovení: vychladlé korpusy potřeme pyré a zdobíme dle libosti zde 1 balení minimozzarelly, dvě pidi papriky, 1 vejce natvrdo, něco mrkvích škrábanců, celý pepř

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů