SLANÝ DORT - LC
Skvělé lowcarb pohoštění či večeře - variace na sekanou. Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
krůtí maso mleté | 1 kg |
vajíčka | 4 kusy |
dýně | 1 kus |
mrkev | 4 kusy |
cibule červená | 2 kusy |
česnek stroužky | 8 kusů |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli mleté - kajenský pepř | 1 špetka |
brokolice | 250 g |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
lučina | 100 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
mozzarella | 100 g |
červená paprika | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
mrkev | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
VŠE SMÍCHÁME a dáme do dvou různě velkých forem, do kterých sevřete pečící papír; PEČEME na 18O°C podle výšky (4O-6O minut) pozn.: menší korpus jsem měla poměrně vysoký a až po půl hodině pečení jsem zjistila, že se to spíše dusí, než peče - slila jsem tedy šťávu a pekla dál.
-
1/4 kg brokolice lehce blanšírované s trochou zakysané smetany tyčákem vyrobit pyré 1 palouček vmíchat do vychladlého pyré sůl, pepř dle chuti
-
Dohotovení: vychladlé korpusy potřeme pyré a zdobíme dle libosti zde 1 balení minimozzarelly, dvě pidi papriky, 1 vejce natvrdo, něco mrkvích škrábanců, celý pepř
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů