Skvělé lowcarb pohoštění či večeře - variace na sekanou.
Děkujeme Kateřině Tiché za krásný recept :)
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Sekaná | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
4 kusy |
4 kusy |
nahrubo nastrouhat 1 kus |
1 kus |
nahrubo nastrouhat 4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
8 kusů |
8 kusů |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
lehce blanšírované s trochou zakysané smetany tyčákem vyrobit pyré 250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
VŠE SMÍCHÁME a dáme do dvou různě velkých forem, do kterých sevřete pečící papír; PEČEME na 18O°C podle výšky (4O-6O minut)
pozn.: menší korpus jsem měla poměrně vysoký a až po půl hodině pečení jsem zjistila, že se to spíše dusí, než peče - slila jsem tedy šťávu a pekla dál.
-
1/4 kg brokolice lehce blanšírované s trochou zakysané smetany tyčákem vyrobit pyré
1 palouček vmíchat do vychladlého pyré
sůl, pepř dle chuti
-
Dohotovení:
vychladlé korpusy potřeme pyré a zdobíme dle libosti
zde 1 balení minimozzarelly, dvě pidi papriky, 1 vejce natvrdo, něco mrkvích škrábanců, celý pepř
Makronutrienty
30%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 401 kJ | 1 874 kJ |
Kalorická hodnota | 95,9 kcal | 448 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,59 g
1,63 g |
26,1 g
7,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,559 SVJ | 2,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,54 g
1,37 g |
21,2 g
6,41 g |
Bílkoviny | 8,46 g | 39,5 g |
Sůl | 0,354 g | 1,65 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů