Slaninový quiche - nízkosacharidový

Aneta Schneiderová

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Slaninový quiche - nízkosacharidový

Můžete servírovat jak teplé, ale low carb (LC) quiche je výborný i studený do těchto veder.

Postup přípravy

  1. Batát si oloupete a nastrouháte na tenké plátky. Dáte do misky a smícháte s olivovým olejem a špetkou soli. Pořádně promícháte s poskládáte na spodek zapékací mísy. Pokud se vám to povede tak nejlépe i po stranách. Dáte péct na 30 minut na 160 stupňů.

  2. Mezitím si na pánvičce orestujete slaninu s cibulkou a česnek a postupně ostatní zeleninou. Rozklepnete si vejce a vyšleháte je se solí a pepřem. Vyndáte krustu a nejdříve dáte vrstvu slaniny se zeleninou a poté zalejete vyšlehanými vejci. Poskládáte na vrch na plátky nakrájená rajčátka a pečete dalších 30 minut na 160 stupňů.

  3. Kontrolujte a pokud se udělá bublina, propíchněte ji nožem aby se horký vzduch dostal pryč.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte