Slané rohlíčky plněné směsí z kyselého zelí Low Carb

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Slané rohlíčky plněné směsí z kyselého zelí Low Carb

Tyto slané rohlíčky jsou ideálním řešením na cesty a výlety. Jsou vláčné a chutné i druhý den, což je velkou výhodou.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme těsto, které se skládá ze tří ingrediencí.

    Dáme do misky, ktrerá je v hodná do mikrovlnné trouby rozpustit 1 a 1/2 hrnku strouhané mozzarelly. Použijeme tu strouhanou v sáčku , bez nálevu. Pak zamícháme a přidáme 3/4 hrnku mandlové mouky nebo slunečnicové mouky a 1 vejce. Vše promícháme, chvilku to trvá, ale je potřeba pracovat rychle, aby nám nezačala mozzarella opět tuhnout.

  2. Pak si připravíme nápň.Na pánvi opečeme slaninu nebo špek. Do výpeku přilijeme trošku olivového oleje a přidáme dvě větší nakrájené cibule. Tu necháme udělat pěkně dozlatova. Nakonec přisypeme půl sáčku kysaného zelí bez vody a orestujeme.

  3. Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry, rozdělíme na 8 dílů.Na každý z nich položíme kousek slaniny a na něj lžíci směsi se zelím.

    Zatočíme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.Všechny rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem.Můžeme posypat strouhaným parmazánem.

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 12-20 minut.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte