Rádi zobete něco pikantního a ne moc moučného? Zkuste tyhle sušenky. Z uleželého sýru Gran Moravia jsou lehce pikantní a plné bílkovin. Využít se dá i jiný uzrálý sýr parmazánového typu bez laktózy.
- 20m
- 20 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
150 g |
150 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme se špetkou soli a vinným octem do tuhého sněhu.
Do sněhu přisypeme jemně nastrouhaný sýr a škrob. Opatrně promícháme silikonovou stěrkou v těstíčko.
-
Z těstíčka vlhkýma rukama odebíráme kousky (nemačkáme) a vytvoříme kuličky o průměru cca 2 cm, které mírně zploštíme. Do středu píchneme nesolenou vyloupanou pistácii nebo mandlí a pečeme do zlatavého zbarvení asi 15 minut. Sušenky necháme vychladnout na mřížce a podáváme např. ke sklence dobrého bílého vína.
Makronutrienty
20%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 237 kJ | 171 kJ |
Kalorická hodnota | 296 kcal | 40,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,1 g
0,619 g |
1,4 g
0,085 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,01 SVJ | 0,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
11,5 g |
2,48 g
1,58 g |
Bílkoviny | 23,6 g | 3,25 g |
Sůl | 1,45 g | 0,2 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů