- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
0,25 hrnku |
0,25 hrnku |
120 g |
120 g |
0,2 hrnku |
0,2 hrnku |
120 g |
120 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 400 ml |
400 ml |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Vyslehejte v mise spolecne cela vejce s vajecnymi zloutky. Pridejte mandlove mleko, olivovy olej, LSA mix, psyllium, prasek do peciva a koreni a propracujte do tekuteho testa. Nehte v mise odpocinout cca 15 minut, aby psyllium a LSA mix nasaly tekutiny. Mezitim si na panvi osmahnete cibuli spolu se slaninou dozlatova a nechte trochu vychladnout.
-
Pote primichejte spolecne se syrem do testa a to naplnte do muffinovych forem. Jedna davka vystaci na 12 ks muffinu. Pecte v troube 35 minut na 180 °C. Muffiny uchovavejte v lednici, vydrzi az pet dni. Nejlepe chutnaji jeste teple nebo ohrate v troube a doplnene o cerstvou zeleninu.
Makronutrienty
17%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 950 kJ | 1 350 kJ |
Kalorická hodnota | 227 kcal | 323 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,81 g
0,819 g |
8,25 g
1,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,581 SVJ | 0,825 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
6,49 g |
25,9 g
9,22 g |
Bílkoviny | 9,61 g | 13,7 g |
Sůl | 0,951 g | 1,35 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů