SLANÉ LÍVANEČKY S GORGONZOLOVOU OMÁČKOU SE ŠPENÁTEM
Bezmasé lowcarb jídlo, moc dobré a syté, děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 2 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
sýr gorgonzola | 100 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
špenát, čerstvé listy | 2 hrsti |
Postup přípravy
-
Vše na lívanečky rozmíchám a nechám tak 10 minut odležet. Pánev vystříknu olejem a pomalu opeču.
-
Do smetany dám nakrájený sýr, opepřím a na mírném ohni nechám rozpustit, přidám špenát a nechám ho zavadnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů