Slané krekry z luštěninových mouk - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Slané krekry z luštěninových mouk - bez lepku, mléka i vajec

Tak dnes příspěvek o slaných cestovních krekrech a sušenkách a dneska rovnou bez lepku, mléka i vajec.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smícháme v hladké kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 1-2 hodiny v lednici odpočinout. Mělo by být mírně ztuhlé, aby se s ním dobře pracovalo -záleží na jemnosti použité mouky - pokud se těsto drobí přidejte po lžíci teplou vodu, pokud je hodně řídké, přidejte mouku.

  2. Mezi dvěma díly potravinářské folie vyválíme z těsta placku o výšce cca 0,3 - 0,5 cm. Rádélkem vykrajujeme tyčinky, které můžete mírně zkroutit. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

  3. Pečivo vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 120° a sušíme cca 10 minut. Krekry by měly být křupavé...

    Necháme na mřížce vychladnout, konzumujeme samotné či k polévkám a dipům.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte