Slané krekry z luštěninových mouk - bez lepku, mléka i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Slané krekry z luštěninových mouk - bez lepku, mléka i vajec

https://www.facebook.com/bezlepkovevareniradkyvrzalove/

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience smícháme v hladké kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské folie a necháme cca 1-2 hodiny v lednici odpočinout. Mělo by být mírně ztuhlé, aby se s ním dobře pracovalo.

  2. Mezi dvěma díly potravinářské folie vyválíme z těsta placku o výšce cca 0,3 - 0,5 cm. Rádélkem vykrajujeme tyčinky, které můžete mírně zkroutit. Troubu rozehřejeme na 180 °C.

  3. Pečivo vkládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut, pak teplotu snížíme na 120° a sušíme cca 10 minut. Krekry by měly být křupavé...

  4. Necháme na mřížce vychladnout, konzumujeme samotné či k polévkám a dipům.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte