Slané jarní koláčky s lehkou náplní - bez lepku, laktózy a vajec

Radka

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Slané jarní koláčky s lehkou náplní - bez lepku, laktózy a vajec

Tak už taky vyhlížíte jaro? Jestli ano, zkuste další z mých jarních receptů. Tentokrát lehounké plněné SLANÉ košíčky s barevnou náplní - bez lepku, laktózy i vajec.

A ty náplně, Vám skvěle pposlouží jako lehká pomazánka k tmavému bzl. pečivu, třeba proteinovým houskám apod...

Postup přípravy

  1. Z mouky, špenátu a pomazánkového másla případně soli a kypřícího prášku rukou vyhnětáme v misce těsto, které zabalíme do potravinové folie a uložíme odpočinout na hodinu do lednice.

  2. V miskách si smícháme suroviny na pomazánky, kterými budeme plnit košíčky. Těsto vyndáme z lednice a rozválíme na pomoučené ploše a rádélkem vykrajujeme stejně velké čtverce cca 8 x 8 cm, které vkládáme vždy dva na koso přes sebe do jednotlivých muffinových jamek plechu. Plníme buď jednou nebo druhou náplní až po okraj. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Podáváme teplé či studené nebo vlažné, skvělé jsou i ohřívané....

  3. Na špenátovou náplň s lososem: zaměníme šunku za posekaného uzeného lososa a hrášek za posekaný povolený špenát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte