Nízkosacharidový (lowcarb) snídaňooběd do práce :)
- 30m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
125 g |
125 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 hrst |
1 hrst |
50 ml |
50 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Ingredience na těsto umixuji, vyleju na plech vylozeny pečicim papírem (potřít olejem ) a dám péct na 200 °C 8 min.
-
Mezitím si na pánvi připravím náplň, micham tak dlouho dokud nezredukuji tekutinu, nakonec přidám sýr. Upečené těsto naplním směsí, zamotam, potru zloutkem, posypu seznamovými semínky a dám péct na 180 °C 20 min.
Makronutrienty
14%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 590 kJ | 654 kJ |
Kalorická hodnota | 141 kcal | 156 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,15 g
1,07 g |
3,49 g
1,19 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,315 SVJ | 0,349 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,2 g
5,48 g |
11,3 g
6,07 g |
Bílkoviny | 9,44 g | 10,5 g |
Sůl | 0,668 g | 0,74 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů