Sladkokyselá čočka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Sladkokyselá čočka

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
čočka hnědá, klasická 400 g
ocet kvasný lihový 2 lžíce
cukr krystal 4 lžíce
hladká mouka pšeničná 1,5 lžic
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se nám všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.

  2. Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali ve malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.

  3. Tip Množství použité vody se liší, podle druhu čočky. Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou, případně teplou šunkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů