Sladkokyselá čočka
- 30m
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
čočka hnědá, klasická | 400 g |
ocet kvasný lihový | 2 lžíce |
cukr krystal | 4 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 1,5 lžic |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se nám všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.
-
Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali ve malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.
-
Tip Množství použité vody se liší, podle druhu čočky. Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou, případně teplou šunkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů