Sladkokyselá čočka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Sladkokyselá čočka

Postup přípravy

  1. Čočku namočíme, nejlépe přes noc. Jestliže se nám všechna voda vpila do čočky, podlijeme a uvaříme. Dbáme na to, aby po celou dobu vaření byl v hrnci dostatek vody, aby se čočka nepřipálila nebo nevysušila.

  2. Do uvařené čočky přidáme mouku, kterou jsme důkladně rozmíchali ve malém množství studené vody, sůl, cukr a ocet. Dobře promícháme a necháme povařit ještě asi 10 minut. Výsledná konzistence by měla být taková, aby se čočka na talíři neroztékala.

  3. Tip

    Množství použité vody se liší, podle druhu čočky.

    Servírujeme s volským okem, kyselou okurkou, případně teplou šunkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte