Sladké low carb máslové bochánky z mandlového těsta

Jídelní plán

Pustily jsme se doma do marmelád...a dostaly jsme chuť i na nějaké sladké nízkosacharidové (low carb)pečivo. Je těžší, dík máslu není tak nadýchané, ale k čerstvé marmeládě prima společník.

Sladké low carb máslové bochánky z mandlového těsta

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vláknina psyllium, jitrocelová 30 g
tvaroh měkký tučný 130 g
xylitol, cukr březový 4 lžíce
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
máslo čerstvé 20 g
sůl 1 špetka
vejce slepičí velké, l 1 kus
mandlová mouka odtučněná 100 g

Postup přípravy

  1. Sypké suroviny rozmixujeme spolu na hladkou mouku. Máslo rozhřejeme, promícháme s vanilkou, vajíčkem, tvarohem. Vše smísíme dohromady a vytvoříme 6 malých bochánků.

  2. Pečeme na 160°C přibližně 40 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů