Sladké low carb máslové bochánky z mandlového těsta
Pustily jsme se doma do marmelád...a dostaly jsme chuť i na nějaké sladké nízkosacharidové (low carb)pečivo. Je těžší, dík máslu není tak nadýchané, ale k čerstvé marmeládě prima společník.
- 40m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vláknina psyllium, jitrocelová | 30 g |
tvaroh měkký tučný | 130 g |
xylitol, cukr březový | 4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
máslo čerstvé | 20 g |
sůl | 1 špetka |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
mandlová mouka odtučněná | 100 g |
Postup přípravy
-
Sypké suroviny rozmixujeme spolu na hladkou mouku. Máslo rozhřejeme, promícháme s vanilkou, vajíčkem, tvarohem. Vše smísíme dohromady a vytvoříme 6 malých bochánků.
-
Pečeme na 160°C přibližně 40 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů