Skvělé ovocné knedlíky z netradičního těsta

Jogínka

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Skvělé ovocné knedlíky z netradičního těsta

Jakmile nastane čas, kdy je dostupné domácí čerstvé ovoce, začnu tvořit ovocné knedlíkové variace - jahodové, meruňkové, švestkové, višňové, jablkové,... Nedělám klasické tvarohové knedlíky. Tvaroh si šetřím nahoru. Toto těsto je fakt super, snadno se zpracovává. Těsto je jakousi variací odpalovaného těsta s vařenými brambory a hlavně knedlíky všem chutnají. Těsto je trochu tmavší díky zdravější špaldové mouce. Z těsta je cca 15 ks ovocných knedlíků dle velikosti ovoce.

Postup přípravy

  1. V míse smícháme pohankovou a špaldovou mouku, přidáme sůl. Suroviny promícháme a vytvoříme důlek, do kterého vyklepneme vajíčko.

  2. Na mírném ohni rozpustíme 50g másla ve 100ml vody (nevařime). Máslo rozpuštěné ve vodě nalejeme do mísy se sypkými surovinami a vajíčkem. Lehce promícháme. Přidáme nastrouhané brambory a vypracujeme vláčné těsto.

  3. Těsto dáme na moukou posypaný vál a vyválíme placku. Rozdělíme na čtverce s ohledem na velikost ovoce. Do kousků těsta zabalíme vypeckované meruňky a vytvoříme knedlíky.

  4. Knedlíky házíme do vařící vody. Počkáme až vyplavou a ještě provaříme cca 4minuty s ohledem na velikost ovoce.

  5. V kastrůlku rozpustíme 50g másla. Knedlíky servírujeme s tvarohem, sypané skořicí a cukrem. Poléváme rozpuštěným máslem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte