Škvarkové zelňáky - LC
Jednoduché výborné placky, hodí se jako příloha, svačinka, hlavní jídlo...
- 40m
- 7 porcí
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Pečení
- Primal
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 7 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 250 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
vepřové škvarky | 100 g |
kysané bílé zelí | 150 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme najemno, smícháme se lžičkou soli a necháme odstát. Pak ji v utěrce co nejpečlivěji vymačkáme.
-
V míse smícháme cuketu, vejce, nadrobno nakrájené škvarky, zelí nasekané na malé kousky a pepř. Vznikne hustší těsto.
-
Na plech dáme pečící papír a tvoříme placky.
-
Pečeme na 190° přibližně 25 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů