Skořicovo-dýňové koblížky

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Skořicovo-dýňové koblížky

Postup přípravy

  1. V misce smícháme vejce se sladidlem a vanilkovým extraktem. Promícháme, přidáme rozpuštěné máslo a pyré. V druhé misce smícháme kokosovou mouku se skořicí, solí, kypřícím práškem, jedlou sodou, promícháme a směs prosejeme k vaječné směsi.

  2. Důkladně promícháme, až vznikne lepivé těsto, ze kterého tvoříme kuličky, které mezi dlaněmi mírně připlácneme a vložíme do formiček na muffiny.Formičky na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 35-40 minut, záleží na velikosti koblížků.

  3. Upečené koblížky necháme vychladnout.Mezi tím si necháme rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu spolu se sladidlem.

  4. Do vychladlých koblížků uděláme tvořítkem do středu díry, aby koblížky měly tvar amerického donutu.Horní stranu koblížků potíráme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme dle libosti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte