https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 25m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
80 g |
80 g |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
60 g |
60 g |
50 ml |
50 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na donuty nejdříve smícháte všechny sypké ingredience a poté přimícháte všechny mokré. Těsto dáte do formy a pečete na 200 stupňů cca 20 minut. Z tohoto mnozštví jsem měla 8 donutů, ale záleží jak moc těsta dáte do formiček.
-
Jakmile donuty vyklopíte, pomažete je máslem (stačí opravdu malinko) a vyválíte ve směsi erythritolu a skořice.
-
Jestli budete zkoušet tak mě nezapomeňte označit a doufám, že budou chutnat:)
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
Makronutrienty
23%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 615 kJ | 731 kJ |
Kalorická hodnota | 386 kcal | 175 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,1 g
2,06 g |
5,95 g
0,931 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,31 SVJ | 0,595 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
33,8 g
14,8 g |
15,3 g
6,71 g |
Bílkoviny | 9,96 g | 4,51 g |
Sůl | 0,42 g | 0,19 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů