Skořicové hvězdičky - Zimtsterne

Crusty Corner

Ty tvary hvězdiček jsou tak vánoční, až se mi draly na rty koledy! Opravdu! A ta vůně. Ořechy, mandle a skořice.

Skořicové hvězdičky - Zimtsterne

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 2 kusy
ořechy lískové 100 g
sůl 1 špetka
citronová šťáva, čerstvá 0,5 lžičky
cukr moučka 125 g
cukr vanilkový 1 lžíce
skořice mletá 1 lžička
mandle 100 g

Postup přípravy

  1. Bílky se špetkou soli napěníme šlehačem, přidáme cukr, citron a vyšleháme do pevného sněhu. Tři lžíce odložíme bokem, do zbytku přidáme vanilkový cukr, skořici, ořechy, které jsme si nasucho opražili na pánvi (vychladlé) a mandle. Pokud chceme, můžeme dělat pouze z mandlí, nebo třeba přidat vlašské ořechy.

  2. Hmotu zavřeme do dózy a necháme nejméně 2 hodiny chladit v lednici. Troubu předehřejeme na 150 C. Těsto rychle vyválíme na silikonové podložce, nebo mezi dvěma foliemi na 3/4 cm silný plát. Já jsem válela tak, že jsem si silikonovou podložku přeložila, do ní dala těsto a bylo. Vykrájíme hvězdičky, přeneseme na plech s pečícím papírem. Do sněhu, který jsme si předtím dali bokem, přidáme pár kapek vody a mašlovačkou potřeme každou hvězdičku polevou.

  3. Pečeme 15 až 18 minut podle tloušťky. Tedy podle tloušťky hvězdiček. Do vánoc skladujeme v krabici. Měly by změknout po dvou dnech (pro změknutí lze přidat půlku jablka).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů