Skládaný salát

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Skládaný salát

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
špenát, čerstvé listy 50 g
polníček 50 g
kapusta kadeřavá, kadeřávek 10 g
rajčata 1 kus
opuncie - kaktusový fík 50 g
kukuřice sterilovaná 100 g
rakytník řešetlákovitý 100 g

Postup přípravy

  1. Špenát, kadeřávek, rajče a salátové listy omyjeme. Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Opuncii oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na talíř naskládáme nejprve špenátové a salátové listy. Kolem obvodu přidáme kadeřávek, který natrháme na menší kousky – bez tvrdého středu listu. Po obvodu talíře mezi kadeřávek zastrkáme plátky rajčete.

  3. Navrch doprostřed naskládáme plátky opuncie. Kolem opuncie rozvrstvíme kukuřici, a navrch přidáme sterilovaný rakytník. Vše pokape šťávou z rakytníku. Salát není třeba ani solit ani jinak dochucovat. Kukuřice a rakytník k dochucení stačí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů