Skládaný salát
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Párty
- Předkrmy
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
špenát, čerstvé listy | 50 g |
polníček | 50 g |
kapusta kadeřavá, kadeřávek | 10 g |
rajčata | 1 kus |
opuncie - kaktusový fík | 50 g |
kukuřice sterilovaná | 100 g |
rakytník řešetlákovitý | 100 g |
Postup přípravy
-
Špenát, kadeřávek, rajče a salátové listy omyjeme. Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Opuncii oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Na talíř naskládáme nejprve špenátové a salátové listy. Kolem obvodu přidáme kadeřávek, který natrháme na menší kousky – bez tvrdého středu listu. Po obvodu talíře mezi kadeřávek zastrkáme plátky rajčete.
-
Navrch doprostřed naskládáme plátky opuncie. Kolem opuncie rozvrstvíme kukuřici, a navrch přidáme sterilovaný rakytník. Vše pokape šťávou z rakytníku. Salát není třeba ani solit ani jinak dochucovat. Kukuřice a rakytník k dochucení stačí.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů