- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
6 listů |
6 listů |
prostě 2 listy 2 g |
2 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 kus |
1 kus |
prostě 1 kus 10 g |
10 g |
50 g |
50 g |
nebo sterilovaný rakytník 50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Na talíř postupně naskládáme listy mangoldu a kadeřávku. Přidáme celá malá rajčátka, na proužky nakrájenou papriku, oloupanou a na plátky nakrájenou opuncii. Navrch vše posypeme kukuřicí a rakytníkem. Vše pokapeme šťávou z rakytníku a nakonec ozdobíme čerstvými listy fenyklu.
Salát není třeba nijak dochucovat, stačí rakytníková/rybízová šťáva.
Makronutrienty
80%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 137 kJ | 240 kJ |
Kalorická hodnota | 32,8 kcal | 57,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,73 g
0,557 g |
11,8 g
0,974 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,673 SVJ | 1,18 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,326 g
0,02 g |
0,571 g
0,035 g |
Bílkoviny | 1,34 g | 2,34 g |
Sůl | 0,095 g | 0,166 g |