- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Špenát, kadeřávek, rajče a salátové listy omyjeme. Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Opuncii oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Na talíř naskládáme nejprve špenátové a salátové listy. Kolem obvodu přidáme kadeřávek, který natrháme na menší kousky – bez tvrdého středu listu.
Po obvodu talíře mezi kadeřávek zastrkáme plátky rajčete.
-
Navrch doprostřed naskládáme plátky opuncie.
Kolem opuncie rozvrstvíme kukuřici, a navrch přidáme sterilovaný rakytník. Vše pokape šťávou z rakytníku. Salát není třeba ani solit ani jinak dochucovat. Kukuřice a rakytník k dochucení stačí.
Makronutrienty
69%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 203 kJ | 284 kJ |
Kalorická hodnota | 48,4 kcal | 67,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,86 g
1,78 g |
11 g
2,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,786 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,75 g
0,051 g |
2,45 g
0,071 g |
Bílkoviny | 1,72 g | 2,41 g |
Sůl | 0,117 g | 0,164 g |